ד"ר גלית שפר
כיצד משפיעות האמונות החיוביות והשליליות שלנו על הבריאות?
עודכן: 11 ביולי 2020
החוקרים הקונבנציונאלים המתבססים על הפיזיקה של ניוטון מאמינים כי אפשר להגיע להבנה של מנגנוני הגוף שלנו דרך ניתוח התאים ובחינת מרכיביהם הכימיים. המצאת חלק חילוף תקין לרכיב הכושל של התא, באמצעות תרופת מרשם למשל, מאפשרת לכאורה תיקון ממוקד של הכשל והשבת הבריאות על כנה. הנחה זו מדרבנת את תעשיית התרופות בחיפושה אחר תרופות פלא מהירות וגנים מעוצבים. בבתי הספר לרפואה לומדים עד היום כי ריפוי תרופתי הוא שיטת הריפוי היחידה.
אולם הפיזיקה של ניוטון אינה מסוגלת להמציא את כל האמת על גוף האדם, שלא לדבר על היקום. הם אינם מצליחים להסביר תופעות המצויות מחוץ לנורמה: ריפוי עצמי, תופעות על טבעיות, גילויים מדהימים על כוח וסיבולת, היכולת ללכת על גחלים בלי להיכוות, היכולת להפחית כאבים באמצעות דיקור ע"י הזזת ה"צ'י" בגוף, ועוד הרבה תופעות בלתי מוסברות הסותרות את הביולוגיה עפ"י ניוטון. הם התעלמו לחלוטין מתפקידה של האנרגיה בכל הקשור לבריאות ומחלה.
להיקום הוא ערב רב של שדות אנרגיה המקיימים יחסי גומלין וקשורים במערך מורכב של פעילות הדדית. כך שהיקום הוא מכלול דינאמי בלתי ניתן להפרדה, שבו אנרגיה וחומר קשורים זו בזה.
"אנרגיה" של מחשבה יכולה להפעיל או לעכב פעילות של תפקוד ייצור החלבון בתא. גיוס כוחות הנפש יכול להיות יעיל יותר מאשר התרופות שתוכנתנו להאמין כי אנו זקוקים להן. האנרגיה היא אמצעי יעיל יותר להשפעה על חומר בהשוואה לחומרים כימיים.
הליכה על גחלים- דרגת החום של הגחלים ומשך החשיפה מספיקים כדי לגרום לכוויות בכפות הרגליים ועדיין אלפי משתתפים עוברים את התהליך ללא פגע. תמוהה עוד יותר המציאות של חולי סרטן סופניים החוזרים לחיים בעקבות רמיסיה (היעלמות חלקית או מלאה של תסמיני המחלה) ספונטנית. רמיסיה ספונטנית נחשבת חריגה בלתי מוסברת או מתויגת כטעות באבחנה הרפואית.
הסטודנטים לרפואה מונחים להתעלם מן הטענות בדבר יכולת הריפוי של דיקור, כירופרקטיקה, תרפיה בעיסוי, תפילה וכדומה. אומרים להם שמדובר בשרלטנות כי הם כבולים בפיזיקה הישנה של ניוטון.
למען הבריאות ואיכות החיים חשוב שנפנה את אנרגיית הנפש שלנו למחשבות חיוביות ומעודדות חיים ונצמצם את המחשבות השליליות הנוכחות בחיינו, המחלישות ומרוקנות מאנרגיה. שימוש נכון במודעות יכול להבריא גוף חולה, ואילו שליטה לא נכונה בלתי מודעת על רגשות יכולה בקלות לגרום לגוף בריא להיות חולה.
כשמצבם הבריאותי של מטופלים משתפר לאחר שבלעו גלולת סוכר, הרפואה מגדירה את התופעה בשם אפקט הפלסבו. אפשר להגדיר את זה כאפקט האמונה. אפקט האמונה הוא עדות מרתקת לכושר הריפוי של הגוף – נפש. חייבים להכיר בכוחם של משאבינו הפנימיים. באמצעות הנפש ניתן לחולל ניסים. מחקרים אחרים הוכיחו כי אפקט הפלסבו יכול לרפא מחלות נוספות, בהן אסתמה ופרקינסון. בטיפול בדיכאון הפלסבו מככב.
אם חשיבה חיובית יכולה להסיר דיכאון ולהבריא ברך פגועה, כדאי להקדיש מחשבה להשפעה של חשיבה שלילית על חיינו. כאשר הנפש, באמצעות סוגסטיה חיובית, משפרת את הבריאות קוראים לזה אפקט הפלסבו. לעומת זאת, כשאותה נפש שקועה בסוגסטיה שלילית המסוגלת להזיק לבריאות, ההשפעות השליליות נקראות אפקט הנוסבו.
ברפואה אפקט הנוסבו יכול להיות עוצמתי במידה זהה לאפקט הפלסבו. באמצעות מילים והתנהגות הרופאים יכולים להעביר מסרים מרפי ידיים למטופלים שלהם. רופאים, הורים ומורים יכולים לנפץ תקווה באמצעות תכנות לאמונה בחוסר אונים.
האמונות החיוביות והשליליות שלנו אינן משפיעות רק על הבריאות אלא גם על כל פן אחר בחיינו. כוחה של הנפש: אם נאמין שאנחנו יכולים או נאמין שאנחנו לא יכולים...אנחנו צודקים (הנרי פורד). נחשוב על כל אותם אנשים שהולכים על גחלים ואינם נכווים. כשאמונתם ביכולתם לעשות זאת מתערערת, הם נאלצים לטפל בכוויות בכפות הרגליים. האמונות פועלות כמו מסננים על עדשת המצלמה, משנות את האופן שבו אנו רואים את העולם. הביולוגיה מתאימה את עצמה לאמונות הללו. הכרה באמת ובתמים בכוחן העצום של האמונות היא המפתח לחופש שלנו. אמנם אין באפשרותנו לשנות את הקודים של הדפוסים הגנטיים, אבל אנחנו יכולים לשנות את התודעה.
הרעיון הוא שאנחנו יכולים לבחור את מה שאנו רואים. אפשר להשתמש בפילטר של אמונות בוורוד שעוזר לגוף לצמוח או אפשר לבחור במסנן כהה הצובע את הכל בשחור ומציב את הגוף –נפש בסכנת מחלה. אפשר לחיות חיים של פחד ואפשר לחיות חיים של אהבה. הבחירה בידינו. כשבוחרים לראות עולם מלא אהבה, הגוף מגיב בצמיחה בריאה. כשבוחרים לחיות בעולם קודר מלא בפחד, בריאות הגוף בסכנה, כיוון שבאופן פיזיולוגי מופעלת תגובה של הגנה המשתקת את כל המערכות.
סוד החיים הוא ללמוד כיצד לרתום את התודעה לעידוד הצמיחה. לא הגנים שולטים בחיינו, אלא האמונות שלנו.
ד"ר ברוס ה' ליפטון הוא חוקר מוביל בתחום הביולוגיה החדשה וחקר התאים. בספר הביולוגיה של האמונה הוא מנתץ את דפוסי החשיבה הפיזית המקובלים ושופך אור על מערך הגוף והנפש.
